eur:
385.38
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Drámai következménye lehet a brit választásnak

Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos a brit választási eredmények fényében úgy vélekedett, nem biztos, hogy a kijelölt időben megkezdődhetnek a Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépéséről (Brexit) folytatandó tárgyalások.

Az uniós biztos szerint egy gyenge brit tárgyalópartnerrel rossz kimenetele lehet a Brexit-tárgyalásoknak. Oettinger péntek reggel a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva beszélt erről, miután egyértelművé vált, hogy a kormányzó brit Konzervatív Párt elvesztette abszolút parlamenti többségét az előző nap tartott előrehozott parlamenti választásokon.

Theresa May azt mondta május végén, hogy London a választások után 11 nappal akarja megkezdeni a tárgyalásokat Brüsszellel Nagy-Britannia kilépéséről az Európai Unióból, vagyis az eredeti elképzelés szerint június 19-én kellene megkezdődnie a tárgyalássorozatnak.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×