eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Felrobbantotta a netet az új francia elnök Trumpot kioktató videója

Felrobbantotta a netet az új francia elnök Trumpot kioktató videója

Emanuel Macron, újonnan megválasztott francia elnök egy Facebook-ra feltöltött videóban kritizálja Donald Trump klímavédelmi elképzeléseit, ezzel együtt pedig nyílt felszólítást intéz az amerikai kutatókhoz, hogy ha innovatív közegben szeretnének a bolygó jövőjéért tevékenykedni, akkor jöjjenek Franciaországba.

Emmanuel Macront vasárnap közel kétharmados többséggel választották meg Franciaország új elnökévé. Még február 10-én közzétett Facebook-oldalán egy angol nyelvű videót, amelyben Donald Trump klímavédelmi politikáját kritizálja. Bár a felvétel, amelyet a Portfolio.hu vett észre, már lassan három hónapos, aktualitása miatt az utóbbi napokban nagyon felkapottá vált.

Elnökjelöltként ígéretet tesz, hogy megválasztása esetén nagy figyelmet fordít majd a klímaváltozás elleni küzdelemre, amihez forrást, illetve megfelelő üzleti környezetet is biztosít majd. A területen tevékenykedő amerikai kutatókhoz így szólt: "Kérlek, gyertek Franciaországba, szívesen látunk benneteket, ez a ti nemzetetek. Innovatív emberekre van szükségünk, akik a klímaváltozás és a megújuló energiaforrások területén dolgoznak."

Macron elnökké választása mellett még egy dolog hozzájárul a videó aktualitásához: komoly esély van rá, hogy Trump már a héten ítéletet mondhat a párizsi klímaegyezmény ügyében. Emiatt 214 intézményi befektető tegnap nyílt levelet írt az amerikai elnöknek, hogy ne léptesse ki az USA-t a történelmi jelentőségű megállapodásból.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×