eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Amerika szerint reális veszély az észak-koreai támadás

Reális a veszély, hogy Észak-Korea atomtámadást indít Szöul vagy Tokió ellen, és ezért "cselekedni kell, mielőtt megteszi" - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pénteken, az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén.

Tillerson felszólította a nemzetközi közösséget, hogy teljes körűen tartsa be az Észak-Korea ellen hozott büntető intézkedéseket, és függessze fel vagy szállítsa le alacsonyabb szintre a diplomáciai kapcsolatait Phenjannal. "Az egymást követő atomrobbantásokkal és rakétakísérletekkel Észak-Korea egyre közelebb taszítja Északkelet-Ázsiát és a világot az instabilitás és a szélesebb konfliktus felé" - mondta.

António Guterres ENSZ-főtitkár felhívta a figyelmet ara, hogy ebben az évszázadban egyedül Észak-Korea hajtott végre atomrobbantásokat. "Nyugtalanító a katonai összecsapás veszélye a térségben, ami bekövetkezhet a téves kalkuláció vagy félreértés miatt is" - mondta, és figyelmeztetett: veszélyt jelent a kommunikációs csatornák hiánya Észak-Koreával.

Vang Ji kínai külügyminiszter a felszólalásában sürgette Phenjant, hogy hagyja abba a nukleáris és a ballisztikus rakétákkal végzett kísérleteket, ugyanakkor figyelmeztette az összes érintett felet, hogy "az erőszak alkalmazása nem oldja meg az ellentéteket, hanem csak egy nagyobb katasztrófához vezet".

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×