eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György

Még a héten eldől Montenegro sorsa

A korábbi két elutasító szavazás után az Egyesült Államok szenátusa hétfőn este elsöprő többséggel, 97:2 arányban megszavazta, hogy döntő szavazást tartson még e héten Montenegró NATO-tagságáról.

Mindkét nemmel szavazó szenátor republikánus párti: Rand Paul Kentuckyból és Mike Lee Utahból. Rand Paul a szavazás előtti felszólalásában elismételte, hogy

azért ellenzi a felvételt, mert túl drága lenne

az amerikai adófizetőknek a mindössze kétezer fős hadseregű, parányi Montenegró védelme, ha netán megtámadnák, ráadásul Montenegró csatlakozása feldühítené Oroszországot.

97 szenátor azonban inkább hajlott Rex Tillerson külügyminiszter kérésére, hogy szavazzanak igennel, és azokra az érveire, amelyeket március 7-i levelében fogalmazott meg.

Tillerson leszögezte, hogy Montenegró tagsága az észak-atlanti szövetségben "erőteljesen szolgálja az Egyesült Államok érdekeit", felvétele segítené a térség integrációját, demokratikus reformjait, valamint a biztonságot és a stabilitást.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×