eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Iszonyatos pusztítást végez a szuperorkán - videó

Iszonyatos pusztítást végez a szuperorkán - videó

Emberemlékezet óta a legpusztítóbb vihar csapott le kedden Ausztráliára, a széllökések elérik az óránkénti 250 kilométeres sebességet.

A Debbie nevű orkán - amelyet az ötfokozatú skálán a négyes kategóriába sorolnak - felhőszakadással jár együtt, háztetőket visz el, elektromos távvezetékeket rongál meg Ausztrália északkeleti partvidékén. A legnagyobb pusztítást a Withsunday-szigeteken végezte, ott több tízezer ház maradt áram nélkül.

A rendőrség egyik illetékese közölte, hogy egy férfit kórházba vittek. Proserpine városában sérült meg, miután leomlott egy fal.

Az ausztrál meteorológiai szolgálat kellően korán jelezte a veszélyt, és prognózisa helytállónak bizonyult: a hétfőn még csak hármas erősségű hurrikán keddre négyesre erősödött. Ilyen pusztító vihar még nem volt ezen a területen, ahol az eddig feljegyzett viharok leghevesebbike sem volt kettes fokozatúnál veszélyesebb.

A lakosság nem vette félvállról a meteorológia és a hatóságok figyelmeztetését: elővigyázatosságból több mint 25 ezren hagyták el otthonukat a leginkább veszélyeztetett partvidéken. Queensland államban több mint 400 iskola és óvoda, valamint két repülőtér maradt zárva az orkán miatt. Annastacia Palaszczuk queenslandi kormányfő felszólította a lakosokat arra, hogy a következő 12 órában már ne menjenek ki az utcára.

Így néz ki Debbie a nemzetközi űrállomásról:

 Sarina Beachen nem a hó esik, csak úgy néz ki. Ez tengerhab:

 Kiürültek az utcák, csak a legmerészebbek bukkannak fel:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×