INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

kátyú

mobilalkalmazás

bécs

Kátyúbejelentő mobilappot indítottak a sógorok

InfoRádió

"Szólj Bécsnek!" Ez a neve annak a mobiltelefonos alkalmazásnak, amellyel mostantól néhány kattintással, a helyszínről be lehet jelenteni a kátyút, a hibás közlekedési lámpát vagy a teleszemetelt parkot az osztrák fővárosnak. Ha ez még nem lenne elég, vissza is jeleznek, ha kijavították a hibát - tudatta Bécs város külképviseleti irodája.

Mivel az osztrák főváros azt szeretné, ha a lakosságnak minél nagyobb beleszólása lenne a város életébe, a digitalizációs offenzíva keretében egy hibabejelentő mobiltelefonos alkalmazást fejlesztettek ki.

A "Sag's Wien" (Szólj Bécsnek) alkalmazás segítségével a városlakók mostantól néhány kattintással, a helyszínről jelenthetik be, hogy mi szúrja a szemüket.

Ehhez elég, ha lefényképezik a hibás kandelábert, a rosszul körülkerített építési területet vagy a kátyút, és hozzáadják a fotót a felkínált kategóriák – zöldterület, kátyú, közlekedési lámpa stb. – valamelyikéhez. Természetesen rövid leírást is mellékelhetnek a probléma bejelentéséhez.

Ha a telefonon be van kapcsolva a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan hozzárendeli a helyszínt a bejelentéshez. Ha nem, akkor a felhasználónak kell megadnia, hogy hol észlelte a hibát.

Az alkalmazás jelzi, ha a problémát már bejelentették, sőt a környékről érkező hibabejelentéseket is megmutatja. Ha pedig elhárították a hibát, üzenetet küldenek a bejelentőnek.

"Az új mobiltelefonos alkalmazás segítségével a jövőben még gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tudjuk megoldani a problémákat" – mondta Ulli Sima városi tanácsnok a "Szólj Bécsnek" alkalmazással kapcsolatban.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018