INFORÁDIÓ 
2020. december 1. kedd
Elza

donald trump

amerikai elnök

washington

beiktatás

Trump: itt a cselekvés ideje

Trump: itt a cselekvés ideje

InfoRádió / MTI

Eskütétele utáni beiktatási beszédében Donald Trump azt hangsúlyozta, hogy hivatalba lépésével nem szokványos hatalomátadás történik, hanem "visszaadjuk a hatalmat a népnek".

Az Egyesült Államok 45. elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy az amerikaiak összefognak s együtt építik újra az országot mindenki javára.

Donald Trump köszönetet mondott Barack Obamának és feleségének, mert segítőkészen támogatták őt az átmeneti időszakban.

Az elnök ezúttal nem azt ismételte meg, hogy "ismét naggyá tesszük Amerikát", hanem azt mondta: "Amerika mindenekelőtt". Véleménye szerint a politikusok mostanáig nagyon jól éltek, de közben gyárak zártak be és munkahelyek szűntek meg. Gyártsunk amerikai termékeket, vásároljunk amerikai árut - fogalmazott.

Donald Trump hangsúlyozta, hogy az amerikai patriotizmusban nincs helye az előítéletességnek.

Beszédében kitért arra: az amerikai haderő "szomorúan" leromlott, a városokban bűnbandák garázdálkodnak, a bűnözés túl sok emberéletet követelt.

Az Egyesült Államok dollármilliárdokat költött külföldön, miközben a hazai infrastruktúra leromlott, a középosztály elszegénysedett - mondta. Leszögezte, hogy az ő víziója szerint: Amerika mindenekelőtt.

Hangsúlyozta, hogy Amerika nem akarja más országokra ráerőltetni a saját értékrendjét. Azt ígérte, hogy egyesíti, összefogásra sarkallja a világot a radikális iszlám ellen, majd fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy az Egyesült Államokban nincs és nem is lesz helye az előítéletességnek.

Kiemelte, hogy elérkezett a cselekvés ideje. Új utak, repülőterek, vasutak építésére tett ígéretet beszédében.

Hangsúlyozta, hogy készen áll figyelmet és erőforrásokat fordítani a világűr kutatására, betegségek gyógyítására, új technológiák és energiaforrások alkalmazására.

"Más országokat tettünk gazdaggá" - jelentette ki az új amerikai elnök. Washingtoni beiktatási beszédében azt hangoztatta, hogy miközben az Egyesült Államok "mások hadseregeit finanszírozta", az országban egyik gyárat zárják be a másik után.

Hozzátette, hogy ez már a múlté, új vízió fogja kormányozni az Egyesült Államokat. "Az elfelejtettek többé már nem lesznek azok" - fogalmazott Trump.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018