INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

melbourne

autó

gázolás

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

InfoRádió / MTI

Hárman meghaltak és legkevesebb húszan megsérültek, amikor járókelők közé hajtott egy autó pénteken Melbourne-ben, Ausztráliában - tudatta sajtótájékoztatóján a helyi rendőrség, hangsúlyozva: nem terrortámadás történt.

Victoria állam rendőrsége arról számolt be, hogy egy autó több járókelőt elgázolt a belvároson áthaladó Bourke Streeten, egy embert őrizetbe vettek. Vizsgálják, hogy pontosan mi történt.

"A történtek pontos körülményei még megállapításra várnak" - jegyezte meg közleményében a rendőrség.

A helyi mentők tudatták: mintegy húsz embert vizsgálnak a helyszínen, többen súlyosan megsérültek.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítója azt állította, hogy lövéseket is hallott, és úgy tudja, két gyanúsított volt, egyikük még szökésben van. Ezt az értesülést egyetlen más hírforrás sem erősítette meg. A rendőrség csak egyetlen ember, a sofőr őrizetbe vételéről tett bejelentést, s nyomatékosították: a történteknek nincs közük a terrorizmushoz, noha a férfi nyilvánvalóan szándékosan hajtott a sétálóutcán az emberek közé. A rendőrség azt gyanítja, hogy a gázolásnak egy, a nap folyamán korábban elkövetett késeléshez lehet köze. Világossá tették: a fenyegetés elmúlt, de azt kérik, hogy az emberek kerüljék el a környéket.

A helyszínen készült felvételeken az látszik, hogy a rendőrség több járművel és nagy erőkkel vonult ki, egy összeroncsolódott, vörös autót vizsgálnak, és többen körülállnak egy hátrabilincselt kezű embert, aki a járdán fekszik. A környező utcákat lezárták.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018