eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Russia Today adása ment egy amerikai közszolgálati tévében

A C-SPAN amerikai közszolgálati televízió internetes adása rövid ideig a Russia Today orosz tévé programját mutatta a kongresszusi közvetítés helyett. Az ügyben vizsgálat indult.

A C-SPAN az a tévécsatorna az Egyesült Államokban, amely folyamatosan és élőben közvetíti a kongresszusi eseményeket. Csütörtökön azonban mintegy tíz percre megszakadt az adás, amelyben éppen a képviselőházi eseményeket lehetett látni, és a CNN volt műsorvezetőjét, Larry Kinget is alkalmazó, angol nyelvű orosz televízió, a Russia Today (RT) programja jelent meg. Az amerikai tévécsatorna a Twitterén jelezte, hogy mivel állandóan figyelemmel kísérik az RT adásait is, ezért valószínűleg a belső router tévedéséről, vagyis az internetes elosztórendszer hibájáról lehetett szó. A C-SPAN később közleményt is kiadott, amelyben hangsúlyozta: a csatorna vezetői nem hiszik, hogy hackertámadásról lett volna szó. Mindazonáltal átfogó vizsgálat indult az ügyben. Ennek eredményét pár hét múlva ígérik.

Az RT-t az Egyesült Államokban gyakran vádolják azzal, hogy a Kreml propagandaeszközeként szolgál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×