eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendőrséggel küzdenek a szmog ellen

Környezetvédelmi rendőrség létrehozását jelentették be a súlyos légszennyezés sújtotta Pekingben a szabadtéri égetés visszaszorítására.

Kína északkeleti területeinek nagy részén december közepe óta erős a szmog, a hatóságok ezért sok gyárat bezárattak, és szigorúan fellépnek a tilalmat megszegő üzemek ellen. A már meghozott intézkedések ellenére óriási a felháborodás a közvéleményben a légszennyezettség miatt. Hivatalos adatok szerint 569 ezer ember hal meg évente tüdőrákban az országban, bár szakértők azt mondják, a valódi szám ennél nagyobb.

Caj Csi, Peking ideiglenes polgármestere egy szombati tanácskozáson bejelentette, hogy az új rendőrségi részleg tagjainak feladata fellépni a szabadtéri sütés, valamint a szemét- és zöldhulladék-égetés ellen.

Számos további intézkedést is hoznak a polgármester szerint: az idén 30 százalékkal csökkentik a széntüzelést, bezárnak ötszáz súlyosan környezetszennyező gyárat, és környezetkímélőbbé alakítanak másik 2500-at. Már a jövő hónaptól korlátozzák 300 ezer súlyosan légszennyező gépjármű behajtását Pekingbe.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×