eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hatszáz járatot töröltek a havazás miatt

Az erős havazás miatt több mint 600 belföldi és nemzetközi járatot töröltek vasárnap az isztambuli Atatürk repülőtéren - derült ki a légitársaságok és a helyi média tájékoztatásából.

A DHA hírügynökség szerint vasárnap éjjelig egyetlen belföldi járatot sem indít és fogad Törökország legnagyobb légikikötője. Normális időjárási körülmények között naponta nagyjából 1500 gép landol és száll fel ezen a repülőtéren.

Isztambulban vasárnap hóvihar tombolt és 40 centiméternyi hó esett, ennek ellenére az Európát Ázsiától elválasztó tengerszorost, a Boszporuszt - a szombati lezárását követően - a nap folyamán újra megnyitották a hajóforgalom előtt, továbbá a városi metrók és villamosok is közlekedtek.

A helyieket váratlanul érő szélsőséges időjárás a mintegy 14 millió lakosú metropolisz több körzetében áramszüneteket okozott.

Isztambulban pénteken hűlt le a levegő, és a hidegfronttal érkező viharos időjárás és hóesés ideiglenesen megbénította a város közlekedését. Az előrejelzések szerint jövő héten újabb havazás várható, és a hőmérséklet fagypont alatt marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×