eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Folytatódhat az aleppói mentőakció

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) azt reméli, hogy vasárnap folytatódik a civilek kimenekítése a szíriai Aleppó keleti részéből.

A szíriai állami tévé szerint a buszok már meg is érkeztek Kelet-Aleppóba, az al-Manar arab hírtelevízió pedig arról számolt be, hogy két másik településre is eljutottak a lakosok elszállításához szükséges járművek.

A kelet-aleppóiak kimenekítése pénteken azért állt le, mert a kormányhoz hű erők követelték Kefraját és al-Fúát síita települések, továbbá a lázadók által ostromlott Madaja, valamint Zabadani város lakosainak evakuálását.

A szombaton született új megállapodás értelmében már a kelet-aleppói kimenekítéssel párhuzamosan távoznának a két falu és a körülzárt városok lakosai.

Elodie Schindler, az ICRC szóvivője kijelentette, hogy felkészültek a Kelet-Aleppóból távozók fogadására. Kelet-Aleppóba a kijelölt helyekre már megérkeztek a buszok, akárcsak a két síita faluhoz, ahol a korábban an-Nuszra Frontként ismert terrorszervezet vasárnap reggel még elállta a buszok útját.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×