eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Migránsokat vettek célba a szervkereskedők

Emberi szerveket csempésző nemzetközi hálózatot számoltak fel a hatóságok Egyiptomban, negyvenöt embert, köztük orvosokat, nővéreket, közvetítőket és vásárlókat letartóztattak - közölte kedden az észak-afrikai ország egészségügyi minisztériuma.

A közlemény szerint a szervkereskedelemmel vádoltak kihasználták egyes egyiptomiak anyagi helyzetét, valamint néhány beteg szenvedését és szorult helyzetét, hogy hatalmas pénzösszegeket szedjenek ki belőlük.

Az egyiptomi korrupcióellenes hatóság együttműködésével végzett nyomozás engedéllyel és engedély nélkül működő magánkórházakra és egészségügyi központokra összpontosított. A közlemény szerint ezekben a létesítményekben zajlottak a szervátültetések, illetve a szervek kioperálása.

Az említett egészségügyi létesítményeket bezárták, az érintett orvosok engedélyét pedig felfüggesztették. Egyes orvosok tekintélyes intézmények, mint például a Kairói Egyetem és az Ain-Samsz Egyetem orvosi karán dolgoztak.

Az egészségügyi minisztérium közleménye nem tért ki arra, hogy mekkora pénzösszeget foglaltak le a nyomozás során, illetve mennyire volt kiterjedt a hálózat.

A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy a szervkereskedelem tilos Egyiptomban, de a szegénység gyakran arra kényszerít sok egyiptomit, hogy eladják valamelyik szervüket, általában gazdag külföldieknek.

Sajtójelentések korábban arról számoltak be, hogy szervkereskedők Európába jutni akaró afrikai migránsokat vettek célba, akik kétségbeesetten pénzhez akartak jutni, hogy kifizessék a Földközi-tengerre lélekvesztőket indító embercsempészeket. A Reuters nem tudta megerősíteni ezeknek a jelentéseknek a hitelességét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×