eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia

Obama szerint Trumpnak változtatnia kell

Az amerikai elnök szerint a realitások rá fogják kényszeríteni Donald Trumpot, hogy módosítson a választási kampányban hangoztatott egyes elgondolásain, de elismerte: nem tudja garantálni hogy az utódja nem ragaszkodik egyes elfogadott álláspontjaihoz.

Barack Obama erről Limában beszélt egy - helyi idő szerint még vasárnapi - sajtótájékoztatón, miután véget ért az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagországainak csúcstalálkozója.

Várnunk kell és meglátjuk - jelentette ki Obama, és elmondta, hogy amióta Trump november 8-án megnyerte az elnökválasztást, az ő célja az volt, hogy tiszteletteljes legyen vele, és időt adjon neki a munkatársai kiválasztásához és politikája kidolgozásához.

Ezt a hozzáállását elsősorban olyan amerikai állampolgárként határozta el, aki "súlyosan aggódik a hazájáért" - mondta.

Az elnök előre bocsátotta, hogy kész felemelni a szavát az Egyesült Államok értékei és ideái védelmében, ha úgy látja, hogy Trump elnöksége veszélyezteti ezeket.

A limai volt minden bizonnyal Obama elnökként tartott utolsó külföldi sajtótájékoztatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×