eur:
389.73
usd:
362.78
bux:
68042.48
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ilyen elnök lesz Donald Trump

Donald Trump olyanokat szólított meg, akik eddig nem mentek el szavazni, és önmagát hozta a kampányban – mondta Feledy Botond külpolitikai elemző a következő amerikai elnökről az Arénában.

Kedden még azt hittük, hogy egyszerű győzelmet arat Hillary Clinton, de azt olyan szavazói mozgás történt, amelynek egy részét ismerjük még csak – mondta Feledy Botond külpolitikai elemző az InfoRádióban az amerikai elnökválasztásról.

Kiemelte: sok apró tényező eredményezte végül azt, hogy Donald Trump lett a befutó, a várakozások ellenére is. Komoly átszavazás lehetett a demokratákhoz regisztrált voksolók körében az úgynevezett rozsdaállamokban, az egykori nagyipari területeken, és Floridában sem mindenki támogatta a demokrata jelöltet azok közül, akikről ezt hitték.

Hillary Clinton kudarcának okaként sokan azt hozzák fel, hogy elszakadt a valóságtól, Washingtonból kevésbé látta a vidék gondjait. És hiába nem rossz az Egyesült Államok gazdasági helyzete, az emberek valóságfelfogása folyamatos transzformáción ment át, Clinton pedig ezzel nem tudott mit kezdeni – fejtette ki az elemző.

Feledy Botond hangsúlyozta: a republikánusok a 2012-es vereség után önvizsgálatot tartottak, ám annak eredményéből most semmit sem valósítottak meg. Trump annak az ellenkezőjét hozta, és olyanokat szólított meg, akik eddig nem mentek el szavazni – vélekedett.

„A jelenlegi rendszerben Donald Trump magatartása bizonyult az életképesebbnek. A republikánus jelölt magát adta a kampányban, hiába küzdött sokszor ezzel a kampánystábja Szerencséje volt, hogy ez végül ilyen eredményt hozott” – mondta az elemző.

Feledy Botond szerint nehézséget jelent Donald Trumpnak, hogy republikánus többség lesz a szenátusban és a kongresszusban is, hiszen nem mondhatja majd azt, hogy akadályozzák bármiben. Arra fordíthatja a pénzt, amire ő akarja, nem kell kompromisszumokat követnie. Komoly költési irányváltások várhatóak – fejtette ki.

Az elemző szerint nagy meccs várható arról, hogy végül kik állnak be Trump mögé a republikánus pártból.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×