INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

migráció

kvóta

ausztria

bevándorlás

Osztrák védelmi miniszter: kvótaügyben együtt kell működni a V4-ekkel

InfoRádió / MTI

A visegrádi országokkal történő együttműködésre van szükség a menekültügyi helyzet megoldásához, főleg az emberek elosztásának kérdésében - mondta Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter.

A miniszter az osztrák közszolgálati médiának (ORF) kifejtette: túl nagyok voltak az elvárások a menedékkérelmek feldolgozását végző hot spotok működését és a menekültek visszaküldését illetően, az unió külső határainak védelméhez pedig "világos rendszerre" van szükség. Úgy vélekedett, hogy az európai uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex túlterhelt.

Doskozil megítélése szerint a számos szkeptikus megjegyzés ellenére eredményesen zárult a szombaton Bécsben tartott menekültügyi csúcs. Sikerként értékelte, hogy a találkozón részt vevők a balkáni útvonal lezárására és a külső uniós határ védelmére összpontosítottak.

A miniszter szerint a Törökország és az unió közötti menekültügyi egyezmény csupán rövid távon jelent megoldást. Kijelentette: nem szabad függeni Törökországtól. Meglátása szerint a török megállapodás mintájára lehetne szerződést kötni az afrikai országokkal is, és megfontolandónak nevezte az Európán kívüli regisztrációs központok felállítását.

A balkáni migrációs útvonalról szombaton tartottak csúcstalálkozót Bécsben az osztrák kancellár meghívására, a német, a görög, a szlovén, a horvát, a szerb, az albán, a bolgár, a macedón és a magyar miniszterelnök, valamint a román belügyminiszter részvételével. Az útvonal gyakorlatilag március óta zárva van.

Doskozil egy múlt heti lapinterjúban érthetőnek nevezte a visegrádi országok (V4) szigorú menekültpolitikáját.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018