eur:
388.09
usd:
360.15
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Trump elfogultnak tartja a sajtót

Míg Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje az amerikai sajtó egy részének elfogultságára panaszkodik, Warren Buffett, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakembere Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel kampányolt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt az amerikai Fox televíziónak nyilatkozva fejtette ki véleményét a sajtóról.

"A média nagyon tisztességtelen. Nagyon elfogult. Nézze csak meg a The New York Timest, amely naponta három-négy cikket jelentet meg ellenem. Nem számít nekik, ha jól csinálok valamit, soha nem fognak rólam jót írni - mondta a republikánus elnökjelölt, aki a CNN hírtelevíziót pedig Hillary Clinton demokrata elnökjelölt szócsövének minősítette. 

Donald Trump legutóbb egy Irakban meghalt, muzulmán amerikai katona családjával folytatott hangos vitát a sajtó közvetítésével, miután az elhunyt katona apja Khizr Khan a demokraták philadelphiai konvencióján felszólalva úgy látta, hogy Donald Trump senkit és semmit nem áldozott fel Amerikáért, és nincs joga ahhoz, hogy betiltsa muszlim vallású emberek beutazását Amerikába.

A republikánus elnökjelölt reakcióitól több párttársa is elhatárolódott, így a politikus kampánycsapata legutóbb már arra kérte a képviselőház és a szenátus republikánus politikusait, hogy adjanak ki Trumpot támogató nyilatkozatokat.

Eközben Warren Buffett, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakembere Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel kampányolt.

Warren Buffett - aki Donald Trump republikánus elnökjelölthöz hasonlóan milliárdos - azt mondta, hogy minden tőle telhetőt megtesz Trump veresége érdekében. Még azt is megteszi, hogy maga visz el embereket a szavazóurnákhoz novemberben. Buffett, a Berkshire Hathaway cégbirodalom tulajdonosa a kampánygyűlésen kétségbe vonta Trump eddigi gazdasági eredményeit és kritizálta eddigi vállalati csődjeit, majd feltette a kérdést: vajon Donald Trump miért nem hozta még nyilvánosságra az adóbevallását?

A több ezer ember részvételével tartott kampánygyűlésen Warren Buffett bejelentette: kész bárhol és bármikor találkozni a republikánus elnökjelölttel, hogy együtt hozzák nyilvánosságra adóbevallásukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Drónok csaptak le Oroszország-szerte, nagyon felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Drónok csaptak le Oroszország-szerte, nagyon felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Ukrán drónok csaptak le a Kalugai területen, egy olajfinomítóban tűz ütött ki. Orosz közlések szerint Moszkvától délre, valamint a Brjanszki és a Belgorodi területen is ukrán drónokat lőtt le a légvédelem. A brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint márciusról áprilisra jelentősen növekedett az orosz támadások száma Kelet-Ukrajnában, Csasziv Jarnál 200 százalékos növekedés volt. Csütörtökön megtartották Moszkvában a Győzelem napi katonai parádét, amely ezúttal is szerényre sikeredett. Vlagyimir Putyin Mihail Misusztyin eddigi kormányfőt javasolja továbbra is miniszterelnöknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×