eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Videóra vették egy 12 éves fiú lefejezését Aleppóban

Egy lázadócsoport harcosai lefejeztek egy 12 éves fiút az észak-szíriai Aleppóban és tettüket videóra is vették - jelentette szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A Nur ad-Din az-Zenki nevű milícia azzal vádolta a fiatalt, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjéhez hű, al-Kudsz (Jeruzsálem) Brigádok nevű palesztin fegyveres csoport soraiban harcolt.

Az interneten két videó is kering a véres tettről, amelyeken azt lehet látni, hogy egy férfi egy kisteherautó platóján lefejezi a tizenévest, a milícia többi tagja pedig nevet közben. "Ez egy fogoly az al-Kudsz Brigádoktól. Nincsenek többé férfiak köztük, ezért manapság gyerekeket küldenek" - mondja az egyik férfi. "Ezek a kutyáid, Bassár, az al-Kudsz Brigád gyerekei" - gyalázkodott egy másik.

Az al-Kudsz Brigádok szerint a megölt 12 éves egy szegény családból származó beteg palesztin fiú volt, nem pedig harcos.

A Nur ad-Din az-Zenki korábban az Egyesült Államoktól is kapott támogatást Törökországon keresztül egyebek mellett TOW típusú páncéltörő rakéták formájában.

Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta: Washington több információt szeretne erről a szörnyűségről. "Amennyiben bizonyítani tudjuk, hogy valóban ez történt, és ennek a csoportnak volt köze ehhez ... úgy leállítunk minden további támogatást és kapcsolatot ezzel a csoporttal" - hangsúlyozta újságírók előtt.

A lázadócsoport vezetősége ugyanakkor elhatárolódott a véres tettől. "Ilyen bántalmazások egyedi túlkapások, amelyek nem képviselik tipikus cselekedeteinket, sem általános politikánkat" - írták a lázadók vezetői a Twitteren. Az összes résztvevőt letartóztatták és átadták egy bizottságnak, amely kivizsgálja az esetet és minél hamarább döntést hoz az ügyben - tették hozzá.

A gyilkosság nagyban hasonlít az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet által elkövetett rémtettekre. Az iszlamisták több száz foglyukat végezték ki - egy részüket lefejezéssel - az elmúlt három évben az ellenőrzésük alatt tartott iraki és szíriai területeken.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×