eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Lecsaptak a maffiára

Csaknem száz elfogatóparancsot adott ki a calabriai maffia, a 'Ndrangheta feltételezett tagjai ellen az olasz hatóságok két nagyszabású akciót követően - számoltak be kedden az illetékesek.

"A 'Ndrangheta egyik legfontosabb klánját fejeztük le ma" - mondta a nyomozással megbízott Nicola Gratteri, a dél-olaszországi Catanzaro ügyésze az egyik hatósági művelet középpontjában álló Muto-klánra utalva.

Az elfogottak között van ugyanis a maffiahálózatot vezető Francesco Muto, becenevén "a halak királya", valamint annak lánya és fia.

A rendőrség közölte, a másik művelet során, amelyben a 'Ndrangheta berkein belül működő két másik maffiacsalád tagjait fülelték le, összesen mintegy 40 millió euró értékben foglaltak le ingatlanokat és zároltak bankszámlákat.

A Muto-klán ellen azután kezdődtek hatósági vizsgálatok, hogy 2010-ben Angelo Vassallót, egy helyi polgármestert meggyilkoltak. A nyomozás során a rendőrségnek sikerült felgöngyölítenie, hogy a Nápolytól mintegy száz kilométerre délre fekvő Cetraro térségben működő klán hogyan vette át az ellenőrzést a kábítószer-csempészet, a halászat és a turizmus felett.

A kedden nyilvánosságra hozott elfogatóparancsok - amelyek egy részét más bűncselekmények miatt már elfogott személyek ellen adták ki - zsarolásról, rablásról, drogkereskedelemről, bűnszervezet kiépítéséről és korrupcióról szólnak.

A 'Ndrangheta ellenőrzi a nemzetközi kokain-kereskedelem jelentős részét, és Európa legerősebb maffiaszervezetének számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×