eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Obama bejelentette a Vietnam elleni fegyverembargó feloldását

Bejelentette a Vietnam elleni fegyverembargó teljes feloldását hétfőn Barack Obama amerikai elnök, aki háromnapos látogatáson tartózkodik a délkelet-ázsiai országban.

"Mostanra a két fél (az Egyesült Államok és Vietnam) között kiépült bizonyos szintű bizalom és együttműködés" - mondta a korlátozások megszüntetését bejelentve egy sajtótájékoztatón az amerikai elnök.

Obama útjának legfőbb célja a gazdasági kapcsolatok elmélyítése. Vietnami látogatása során több megállapodást kötnek, így például szerződést írtak alá arról, hogy a Pratt and Whitney amerikai cég 135 hajtóművet ad el a Vietjet légitársaságnak, míg a Boeing repülőgépgyártó száz utasszállító repülőgépet. Szó van arról is, hogy a General Electric, a világ harmadik legnagyobb szélturbinagyártója, részt vesz Vietnam szélenergia-hasznosítási terveiben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×