eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma

Csak a Suzuki és a Mitsubishi mért szabálytalanul

A japán autógyárak közül csak a Suzuki és a Mitsubishi alkalmazott egyes modelljeinél szabálytalan módszereket az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás megállapítására - közölte szerdán sajtótájékoztatón a japán közlekedési minisztérium.

A minisztérium május 31-ig adott határidőt a Suzukinak részletes jelentés készítésére - idézi a Reuters hírügynökség a közleményt.

A közlekedési minisztérium azt követően utasította belső vizsgálat elvégzésére a japán autógyártókat, hogy a Mitsubishi Motors egy hónappal ezelőtt elismerte, valótlan fogyasztási adatokat tüntetett fel több, Japánban forgalmazott modelljénél.

A Suzuki Motor szerdán jelentette be, hogy a vizsgálatok alapján nem a szabályos módszerrel végezte el egyes modelljeinél a fogyasztási értékek megállapítását. A Suzuki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "a belső vizsgálat nem tárt fel csalást, olyat, mint például az adatok manipulálása lenne".

A közlemény szerint elvégzett tesztek szabálytalan módszerrel készültek ugyan, de eredményei nem hamisak, a cél ugyanis nem a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztási értékek feltüntetése volt. Az érintett modellek fogyasztási adatait nem is szükséges ezek után módosítani - közölte a Suzuki Motor -, mivel a szabályos, japán előírások szerint elvégzett gyári tesztek nem mutattak ki jelentős különbséget a korábbi mérésekhez képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×