eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb támadások veszélyére figyelmeztet a német igazságügy-miniszter

A keddi brüsszeli robbantások után újabb terrortámadások veszélyére figyelmeztetett a német igazságügy-miniszter, aki azt is mondta, hogy Németország is a lehetséges célpontok között van.

Heiko Maas a Saarbrücker Zeitung című német lap szombati számában úgy fogalmazott, hogy Németország hosszabb ideje a lehetséges célpontok között szerepel. A hatóságok azonban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a támadásokat és megvédjék az embereket - mondta a szociáldemokrata (SPD) politikus.

Az igazságügy-miniszter egyúttal azt tanácsolta az embereknek, hogy ne essenek pánikba. "Ha most megdermedünk a félelemtől és a rémülettől, a terroristák elérték a céljukat" - vélekedett.

A belga fővárosban a Zaventem repülőtéren, majd a metrón robbantottak az Iszlám Államhoz tartozó öngyilkos merénylők. A támadásban 31 ember meghalt, mintegy 300 megsebesült.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×