eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A zikaláz elkerüli az olimpiát?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezetője szerint az olimpia idejére csökken a zikavírus okozta fertőzésveszély Rio de Janeiróban.

Bruce Aylward pénteken annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Brazília fantasztikus olimpiát szervez, s hozzátette: a szúnyogok által terjesztett vírus augusztusra már visszaszorulóban lesz a térségben. A WHO ügyvezető igazgatója elmagyarázta: a fertőzést terjesztő szúnyogpopuláció várhatóan elhagyja Rio de Janeiro környékét, mivel addigra a déli féltekén beköszönt a tél.

Hozzátette: az is megkönnyíti a hatóságok dolgát, illetve egészségügyileg ellenőrizhetővé teszi az ötkarikás játékokat, hogy a verseny- és egyéb helyszínek viszonylag kis területen találhatóak.

A WHO február elején globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett, becslései szerint idén négymillióra emelkedhet a zikalázas megbetegedések száma az amerikai kontinensen, ahol a szúnyogok terjesztette kór 2014 februárjában ütötte fel először a fejét az őslakosok körében.

A gyanú szerint a vírus magzatoknál kóros kisfejűséget okozhat, ezt azonban egyelőre nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×