INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A megtámadott koncertteremben játszó amerikai rockegyüttes nem lép fel egy ideig

InfoRádió / MTI
Meghatározatlan ideig nem lép fel közönség előtt az Eagles of Death Metal kaliforniai rockegyüttes, amelynek péntek esti párizsi koncertjén a Bataclan rendezvényközpontban 89 embert öltek meg a terroristák.

A zenekar tagjai szerdán első ízben foglaltak állást a merényletek ügyében, közleményükben elborzadásuknak adva hangot és hangsúlyozva, hogy "még mindig próbálják feldolgozni a történteket". Közölték, hogy visszatértek az Egyesült Államokba, és meghatározatlan ideig nem adnak további koncertet.

Az együttes tagjai mind épségben megúszták az öldöklést, a hozzájuk kötődők közül azonban életét vesztette a merényletben Nick Alexander brit emléktárgyárus és lemezkiadójuk, a Universal három munkatársa, Thomas Ayad, Marie Mosser és Manu Perez, róluk külön is megemlékeztek szerdai részvétnyilvánításukban.

A terrortámadás nyomán az együttes azonnal felfüggesztette európai turnéját, amelynek utolsó koncertjét december 10-én adták volna Portugáliában. Szombat este az észak-franciaországi Tourcoing-ban, vasárnap Belgiumban, ezt követően Németországban, Svájcban és Hollandiában léptek volna fel.

A Sweet Stuff Foundation nevű karitatív szervezet, amelyet Josh Homme, az együttes egyik alapító tagja, a Queens of The Stone Age nevű zenekar énekese és frontembere hívott életre, közölte, hogy az év végéig gyűjtött összes adományt a párizsi áldozatok hozzátartozónak megsegítésére ajánlja fel. Az alapítvány amúgy nehéz helyzetbe került zenészeket és hangmérnököket segít.

Az Eagles of Death Metal a kaliforniai Palm Desertből 1998-ban indult garázsrockegyüttes, amely olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Dave Grohl, a Foo Fighters és a Nirvana együttesek egykori tagja. A múlt hónapban adták ki legújabb albumukat Zipper Down címmel.

A zenekar párizsi koncertjén, az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt a terrortámadás idején.

A címlapról ajánljuk