INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Több migráns gyerek is vízbe fulladt a görög partoknál

InfoRádió / MTI
Több migráns gyerek is vízbe fulladt szerdán két görög sziget közelében. Mindannyian Törökországból indultak rozoga hajókon, és az egyre rosszabb időjárás sem tartotta vissza az életveszélyes úttól felnőtt kísérőiket. Olasz és más hajók csak szerdán 1042 migránst, köztük számos nőt és gyereket mentettek ki a Földközi-tengeren végrehajtott hét akciójuk során - közölte az olasz parti őrség.

A görög parti őrség jelentése szerint Számosz szigeténél egy bárka 51 utasát sikerült kimenteni, de egy férfi és két gyerek vízbe fulladt.

Egy másik hajó utasai közül - ugyancsak Számosz mellett - egy ötéves lány veszett a tengerbe.

Leszbosz partjainak közelében egy hétéves fiú fulladt vízbe. Ugyanannak a szerencsétlenül járt bárkának az utasai közül egy 12 hónapos lányt válságos állapotban szállítottak kórházba.

Görögország a fő európai belépési pontja a Közel-Keletről és Afrikából a jobb jövő reményében Nyugat-Európába tartóknak, az idén már több mint félmillióan érkeztek a mediterrán országba.

Több mint ezer migránst mentettek ki

A menekültek egy fából készült és hat gumicsónakkal kísérelték meg az átkelést a Földközi-tengeren, amikor a líbiai partoknál vészhelyzetbe kerültek.

A mentőakciókban az olasz parti őrségen kívül részt vettek még az ír haditengerészet egységei, valamint az EuNavforMed uniós katonai művelet négy, angol, német és szlovén felségjelzést viselő hajója.

A címlapról ajánljuk