INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ma érkezett el a jövő

Infostart / InfoRádió
Az időutazásra épülő Vissza a jövőbe mozisorozat második részében ugyanis a Marty McFlyt alakító Michael J. Fox a mai napra érkezik meg időgépével. Az eseményre már hetek óta készülnek a filmrajongók, valamint több multinacionális cég is.

2015. október 21., szerda - nem közönséges nap ez sok millió ember számára. A nyolcvanas évek egyik kultikus mozisorozatának számító Vissza a jövőbe időutazói ugyanis 30 évet ugrottak előre a jövőbe, és pont a mai nap érkeztek meg.

Hónapok óta készülnek azok a listák, hogy mik valósultak meg az elképzelt jövőből.

{{video:http://youtube.com/v/aAcOkLQgfM8}}


Erre a napra két autógyártó is különleges reklámokkal készült, míg a filmben is használt amerikai sportruha cég már évek óta kísérletezik olyan cipővel, ami világít, és automatikusan bezáródik. Az egyik kólagyártó ma debütál a széria második részében is látotthoz hasonló termékkel.

{{video:http://youtube.com/v/XrwRdzFP-fY}}

Ebből mindössze 6500-at gyártottak, és csak az interneten lehet megrendelni palackját mintegy 5500 forintért.Bár csak négy rész készült belőle, a Vissza a jövőbe második részében már a Cápa 19. epizódját vetítik a mozik. A filmet forgalmazó Universal ezért megcsinálta a hiányzó 15 részt is tartalmazó mozielőzetest.

Ha nem is tartja hihetetlennek, de amire még a trilógia forgatókönyvírója sem gondolt 30 évvel ezelőtt, az az okostelefonok megjelenése. Bob Gale a Hollywood Reporternek egy svájci bicskához hasonlította. Ugyanis elfér a zsebben egy szerkezet, ami számítógép, fényképezőgép, számológép és telefon egyben. Létezik továbbá laposképernyős televízió és videótelefonálás.


{{video:http://youtube.com/v/1twReDT0y3k}}

A Vissza a jövőbe két főszereplője, Michael J. Fox és Christopher Lloyd szintén a mai napra készült reklámfilmben beszél a fax, a 3D filmek és az ujjlenyomat leolvasó valósággá válásáról.

A film alapja, tehát az időutazás és a repülő autók azonban még továbbra is váratnak magukra. Egyelőre öltözködésünk sem futurisztikus, nincs légdeszka, az időjárást pedig korántsem tudják megjósolni óraműpontossággal.

Hanganyag: Németh Zoltán

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk