eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Tüzérséggel lőtte a szíriai kormányerőket Izrael

Tüzérséggel lőtte a szíriai kormányerők állásait Izrael, miután a háború sújtotta országból indított rakéták csapódtak be a megszállása alatt lévő Golán-fennsíkon - közölte a zsidó állam hadserege kedden.

Az izraeli katonaság megállapította, hogy a Golán-fennsíkon becsapódó rakéták célt tévesztettek, nem szándékos tűzről volt szó. Ugyanakkor a hadsereg a szíriai kormányerőket teszi felelőssé a történtekért, és nem tolerálja a támadásokat, legyenek azok szándékosak vagy sem - közölte az izraeli katonaság.

A zsidó állam eddig nem avatkozott bele a lassan öt éve folyó szíriai harcokba, bár feltételezések szerint több alkalommal légicsapást mért Damaszkusz szövetségesének, a Hezbollah síita libanoni szervezetnek szánt fegyverszállítmányokra, illetve a szervezet fegyvereseire Szíria területén.

Izrael 1967-ben - az úgynevezett hatnapos háborúban - foglalta el a Golán-fennsíkot Szíriától, 1981-ben pedig annektálta a területet, amelyet Damaszkusz továbbra is magának követel.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×