eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin

A szerb légitársaság után a montenegróit is megvásárolná az Etihad Airways

A szerb légitársaság után arab kézbe kerülhet a montenegrói is, legalábbis erre enged következtetni az, hogy az egyesült arab emírségekbeli Etihad Airways megbeszéléseket folytatott a montenegrói kormány képviselőivel - adta hírül csütörtökön podgoricai forrásokra hivatkozva internetes oldalán a Biznis&Finansije című szerb üzleti magazin.

A Közel-Kelet egyik legnagyobb légitársaságának egyik terve az lenne, hogy a Montenegro Airlines központját Podgoricából Belgrádba költöztetnék, a dolgozók számát pedig 450-ről 120-ra csökkentenék.

Az Etihad Airways már korábban is érdeklődött a montenegrói légitársaság iránt, viszont nem született megállapodás, mert akkor az arab fél a montenegrói repülőtér tulajdonrészének egy bizonyos hányadát is követelte.

Két évvel ezelőtt az Etihad megvásárolta az addig állami kézben lévő szerb légitársaság, a JAT 49 százalékát, a társaságot azóta Air Serbiának hívják, és a Biznis&Finansije értesülése szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a Montenegro Airlines megtarthatná-e a nevét egy hasonló megállapodás esetén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×