eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Afganisztáni támadás lehetőségére figyelmeztették az amerikaiakat

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége arra hívta fel az afgán fővárosban élő amerikai állampolgárok figyelmét, hogy potenciális veszélynek vannak kitéve.

A kirendeltség internetes oldalán közzétett üzenetben meg nem nevezett célpontok elleni támadások lehetőségére figyelmeztetett.

"Február végén Kabulban egy vagy több meg nem nevezett célpont ellen terveztek támadást fegyveresek" - áll az üzenetben. A veszélyeztetett amerikai állampolgárok kilétéről nem osztottak meg több információt.

Ash Carter, az Egyesült Államok új védelmi minisztere február 22-én ellátogatott Afganisztánba. Az országban állomásozó mintegy tízezer amerikai katona létszámát 2015-ben felére, 2016-ban pedig a követség védelméhez szükséges mértékre csökkentik a tervek szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×