eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Először mond beszédet a Pápa az amerikai kongresszus előtt

Ferenc pápa személyében először fog beszédet mondani katolikus egyházfő az amerikai törvényhozás két házának összevont ülésén - jelentette be John Boehner, a képviselőház elnöke.

A pápa szeptember 24-én szólal fel a kongresszusban.

"A nemzetközi felfordulás idején a Szentatya üzenete a könyörületről és az emberi méltóságról megmozgatta a különböző hitű és hátterű embereket. A tanításai, imái és példája visszahozzák nekünk az egyszerű dolgok áldásait és az egymás iránti kötelességeinket" - nyilatkozott a republikánus párti, római katolikus vallású házelnök.

Az amerikai kongresszus vezetői tavaly márciusban küldtek meghívót a pápának, aki a tervek szerint látogatást tesz a Fehér Házban, beszédet mond a New York-i ENSZ-központban, és részt vesz egy katolikus nagygyűlésen Philadelphiában.

Ferenc pápa először látogat az Egyesült Államokba két évvel ezelőtti megválasztása óta.

XVI. Benedek pápa 2008-ban tett látogatást az amerikai fővárosban, ahol a Washington Nationals baseball-csapat stadionjában több tízezer hívő előtt misézett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×