eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Putyin: a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak

Vlagyimir Putyin egy élő televíziós műsorban elismerte, hogy a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak, ám azt tagadta, hogy jelenleg Kelet-Ukrajnában is lennének katonái.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Közvetlen kapcsolat című évente megrendezett élő televíziós műsorban bűncselekménynek nevezte a kijevi hatalom által elrendelt kelet-ukrajnai terrorellenes műveletet, ám cáfolta, hogy Oroszország támogatná a kelet-ukrajnai oroszbarát egységeket.

"Ez nonszensz, Kelet-Ukrajnában nincsenek orosz csapatok, különleges egységek vagy katonai tanácsadók, csak helybeliek. Bizonyítja ezt az is, hogy nem takarják el az arcukat" - fogalmazott az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin viszont elismerte, hogy a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak.

"Természetesen jelen voltak a krími önvédelmi erők mögött az embereink, akik nagyon korrekten, de határozottan és professzionálisan jártak el, hogy lehetővé tegyék a krími népszavazás szabad lebonyolítását, és megakadályozzák, hogy a lakosság ellen fegyvert használjanak" - mondta Vlagyimir Putyin.

Az államfő azt is elismerte, hogy a Krím elcsatolásáról "részben a NATO bővítésének veszélye", Ukrajna esetleges csatlakozása miatt született döntés Moszkvában.

Vlagyimir Putyin kitért arra is, hogy szerinte Ukrajnán belül kell megegyezést elérni. Úgy vélte, nem az a kérdés, hogy - a szerinte egyébként törvénytelennek tartott, május 25-re tervezett - elnökválasztást vagy a föderalizációról szóló népszavazást tartják meg előbb, hanem az hogy biztosítsák az ott élő oroszok jogait.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×