eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kanada CF-18 típusú vadászgépeket küld az ukrajnai NATO-misszió erősítésére

Kanada hat darab CF-18 típusú vadászgéppel járul hozzá a NATO erőihez, amelyek az ukrán válságra adott válaszként több küldetést hajtanak végre a kelet-európai térségben - jelentette be csütörtökön Stephen Harper kanadai miniszterelnök.

Harper elmondta, hogy a repülőgépek és a földi irányító személyzet Lengyelországban fog állomásozni.

A kanadai hadsereg emellett húsz tisztségviselőt küld Brüsszelbe, hogy erősítsék az észak-amerikai állam jelenlétét a NATO központjában.

A vadászrepülőgépek az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Dánia, Lengyelország, Portugália és Németország erőihez csatlakoznak.

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár szerdán bejelentette, hogy a balti és kelet-európai államok légterében járőröző NATO-gépek több küldetést teljesítenek majd, NATO-erők jelennek meg a Balti-tengeren, a Földközi-tenger keleti részén és szükség szerint máshol is.

Kanada júliusban részt vesz a régóta tervezett "Rapid Trident 2014" fedőnevű hadgyakorlaton is, amelyet az Egyesült Államok vezényletével Ukrajnában hajtanak végre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×