eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Személycserék várhatók a szlovák kormányban

Személycserék várhatók a szlovák kormányban a jövő hét folyamán, vélhetően az oktatási és a gazdasági tárca élére kerülhet új vezető - számolt be róla csütörtökön, háttér-információkra hivatkozva az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap.

A személycserékre alig több mint egy héttel azután kerülne sor, hogy Robert Fico kormányfő a szlovák elnökválasztás második fordulójában súlyos vereséget szenvedett a független jelöltként induló Andrej Kiskától.

A pozsonyi sajtó már az elnökválasztás eredményeinek közzététele óta azt pedzegeti, hogy Fico kudarca vélhetően nem marad következmény nélkül, s ez valószínűleg a kormány átalakításában nyilvánul majd meg. A személycserék lehetőségét a kabinet több jelenlegi tagja sem zárta ki, ám cáfolták, hogy a lépés a kormányfő az elnökválasztási szereplésével függene össze.

Az elnökválasztás óta Robert Fico a szerdai kormányülésen jelent meg először a nyilvánosság előtt, de nem kommunikált az újságírókkal. Andrej Kiska megválasztott államfő a hétvége óta ugyancsak nem nyilatkozott a sajtónak, lapinformációk szerint mindketten legkorábban a jövő héten lépnek az újságírók elé.

Az Új Szó úgy tudja a jövő héten esedékes személycserék Dusan Caplovic oktatásügyi minisztert, illetve Tomás Malatinskyt, a gazdasági tárca vezetőjét érinthetik. Egyelőre nincs arra vonatkozó információ, hogy mi indokolná Malatinsky távozását, Caplovic menesztése viszont valószínűbbnek tűnik, egyebek mellett a szaktárcát a pedagógus szervezetek részéről ért sorozatos kritikák miatt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×