eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csak jelképesen tette le a fegyvert Ungváron a Jobboldali Szektor

Műanyagból készült játékfegyvereket vitt a Jobboldali Szektor (PSZ) kárpátaljai szervezete a megyei rendőrség ungvári épületéhez csütörtökön, egy nappal azután, hogy a PSZ bejelentette, nyilvánosan szolgáltatja be a hatóságnak a fegyvereit.

A PSZ által megjelölt időpontban egy cseh rendszámú fekete terepjáró érkezett a Kárpátalja megyei rendőrség épülete elé, amelyből terepszínű ruhát és maszkot viselő négy személy szállt ki, és egy fémládát vett ki a jármű csomagtartójából. A nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből összeállt PSZ karszalagját viselő férfiak a láda tartalmát - műanyagból készült mintegy két tucat géppisztolyt és pisztolyt - a járdára szórták, majd miután sorba rakták a játékfegyvereket, visszaültek autójukba és elhajtottak - adta hírül a zaholovok.com.ua kárpátaljai hírportál.

A jelentés szerint Volodimir Hlaszner, a kárpátaljai PSZ sajtószóvivője a helyszínen elmondta, hogy a szervezet csütörtöki akciója egyfajta flashmobnak tekinthető. Mint kifejtette, kezdeményezésével a PSZ azt akarta demonstrálni, hogy tagjai nem tartanak maguknál engedély nélküli fegyvereket.

Hlaszner az interneten közzétett szerdai videoüzenetében még azt közölte, hogy a kárpátaljai PSZ a rendvédelmi szervekkel való esetleges konfliktusok elkerülése végett önszántából szolgáltatja be fegyvereit. Hozzátette, a kárpátaljai szervezet tagjai jó példával szeretnének szolgálni az Ukrajna más térségeiben működő társaik számára azzal, hogy Ukrajnában elsőkként adják át fegyvereiket a rendőrségnek.

Korábban Olekszandr Szacsko, a PSZ kárpátaljai vezetője a sajtónak elmondta, hogy a szervezet aktivistái kizárólag hatóságilag engedélyezett fegyverekkel rendelkeznek. Egyúttal cáfolta azokat a kárpátaljai hírportálokon megjelent híreket, amelyek szerint az irányítása alá tartozó szervezetnek gránátvetői lennének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×