eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az eltűnt utasszállító egyik darabja Indiai-óceán déli részén?

Egy kínai repülőgép személyzete gyanús tárgyakat észlelt hétfőn az Indiai-óceán déli részén, abban a térségben, ahol műholdképek alapján az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép darabjai lehetnek. A két nagyobb tárgy fehér és négyszögletes. Néhány kilométeres körzetben több kisebb valószínűsített roncsdarabot is észleltek.

Az IL-76-os típusú katonai szállítógép kínai személyzete jelentette a felfedezést és a pontos koordinátákat a kutatás ausztráliai parancsnoki központjának és a térségben lévő Hszüelung nevű kínai jégtörőnek, amely a helyszín felé vette útját. A kínaiak Ausztráliától újabb repülőgépek helyszínre küldését kérték.

A területet Ausztrália és Kína is kijelölte kutatás céljára vasárnap, mert műholdképek alapján azonosítottak ott úszó tárgyakat. Más országokból is jelezték, hogy Ausztráliától 2500 kilométerre nyugatra, vele egyvonalban roncsok láthatók az óceánban.

A francia külügyminisztérium szintén vasárnap közölte, hogy műholdjuk észlelt bizonyos gyanús tárgyakat, 2300 kilométerre Perthtől.

Az amerikai haditengerészet közben előkészíti egy olyan berendezés küldését a térségbe, amellyel repülőgépek fekete dobozát lehet felkutatni. A készüléket a csendes-óceáni parancsnokság fogja telepíteni, ha az ausztrál és a kínai kutatók repülőgéproncsokat találnak a térségben.

A Malaysia Airlines MH370-es Kuala Lumpúrból Pekingbe tartó eltűnt járatának fedélzetén 239 ember tartózkodott, kétharmaduk volt kínai utas. A Boeing 777-es típusú gépnek 16 nappal ezelőtt, március 8-án rejtélyes körülmények között veszett nyoma.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×