eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szabadon engedték Szerhij Hajduk ukrán ellentengernagyot

Szabadon engedték csütörtök reggel a Krímben Szerhij Hajduk ellentengernagyot, az ukrán haditengerészet parancsnokát, és rajta kívül még hét embert, akik rokonszenveznek az új kijevi hatalommal - közölte újságírókkal az ukrán parlament egyik képviselője.

Andrij Szencsenko szerint Hajdukot és a többi túszt a krími Csongar falunál engedték el.

Az ellentengernagyot bilincsben vezették el szerdán az ukrán hadiflotta vezérkarának szevasztopoli bázisáról, amelyet aznap reggel orosz katonák és fegyvertelen férfiak egy csoportja kerített hatalmába.

Krími hírforrások szerint Hajdukot a szevasztopoli ügyészségi szervek vették őrizetbe, hogy kihallgassák, amiért - mint közölték - "továbbította az ukrán katonai egységeknek azt a Kijevből érkezett parancsot, hogy használjanak fegyvert békés állampolgárokkal (a krími önvédelmi erők tagjaival) szemben".

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×