eur:
389.01
usd:
361.17
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Netanjahu nem számol fel izraeli telepeket

Nem áll szándékában egy izraelit sem elköltöztetni és egy telepet sem felszámolni Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek - legalábbis ez derült ki egy Davosban tartott sajtótájékoztatón a Máárív című izraeli lap vasárnapi száma szerint.

A svájci Davosban tartott négynapos Világgazdasági Fórumon történt részvételét összefoglaló, héber nyelven tartott sajtótájékoztatón Netanjahu azt is kijelentette, hogy a John Kerry amerikai külügyminiszter irányításával készülő, az izraeliek és a palesztinok közötti keretmegállapodás "nem egyezmény."

"Amerika csak a tárgyalás kereteire tesz javaslatot. Inkább az 'előrehaladás útvonalának' nevezném", közölte az izraeli miniszterelnök. Netanjahu hangsúlyozta, hogy nem tudja, mi lesz Kerry erőfeszítéseinek gyümölcse, de davosi találkozójukat nagyon jónak ítélte.

Egy, a Jordán folyó völgyében létrehozott izraeli településekre vonatkozó kérdés kapcsán Netanjahu kijelentette, hogy "már a múltban is mondtam, és ma is megismétlem: egy települést sem áll szándékomban felszámolni, és egy izraelit sem kívánok kiszakítani lakóhelyéről".

Cipi Livni, a palesztinokkal folytatott béketárgyalásokon az izraeli delegációt vezető miniszter az egyik izraeli kereskedelmi csatornának adott interjújában finomítani próbálta Benjámin Netanjahu Davosban tett kijelentéseit. "Senki sem akar településeket felszámolni", közölte. "A legtöbb telep a nagy települési blokkokban található, és az ott élő emberek otthonaikban maradhatnak majd. A többiek sorsát pedig a tárgyalások fogják meghatározni" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×