eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Rómában is robbantottak

Kisebb hatóerejű, házilag készített pokolgép robbant fel Róma központjában a péntekre virradó éjjel egy francia egyházi létesítmény közelében - közölte az olasz rendőrség.

A robbanószerkezet kárt okozott a Bretaigne-i Szent Ivó-(Saint-Yves-des-Bretons-)templomhoz tartozó egyik épületben és három parkoló gépkocsiban. A templom egy francia alapítványi épületegyüttes része.

Az ismeretlen hátterű robbantás néhány órával azelőtt történt, hogy Francois Hollande francia államfő látogatást tesz Ferenc pápánál.

Egyelőre senki sem jelentkezett elkövetőjeként. Franciaország vatikáni követségének titkára közölte: az egyik vizsgált feltevés az, hogy a robbantás a francia elnök pénteki látogatásával áll összefüggésben.

Hollande, aki már négy alkalommal járt hivatalos látogatáson Olaszországban, most első alkalommal találkozik a katolikus egyházfővel. Ferenc pápa és Hollande azonos állásponton van a világban zajló nemzetközi válságok és a szociális igazságosság kérdéseiben, a szocialista Hollande programjában ugyanakkor szerepeltek olyan pontok, amelyeket az egyház elutasít: az azonos neműek házasságának engedélyezése és az eutanáziának (a gyógyíthatatlan betegek halálba segítésének) a megkönnyítése.

A találkozót a francia elnök kérte, úgy ítélve meg, hogy a pápa elősegítheti a szíriai és az izraeli-palesztin konfliktus rendezését. Tanácsadói szerint Hollande emellett "határozott üzenetet akar küldeni" a katolikus választóknak arról, hogy kész velük a párbeszédre, s odafigyel rájuk. Az európai parlamenti választások mellett a tavasszal Franciaországban helyhatósági választások is lesznek, és a katolikus szavazók körében alacsonyan áll Hollande népszerűségi mutatója.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×