eur:
388.61
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Saját pavilonja lesz a Vatikánnak a milánói világkiállításon

A 2015-ös milánói világkiállításon a Vatikánnak saját pavilonja lesz, amely a Föld táplálása témakörre összpontosít - jelentette be a pápai állam "kulturális minisztere", Gianfranco Ravasi bíboros.

A kiállítás témája az élelmezés lesz, de inkább az éhezésre, az élelmiszerhiányra helyezzük a hangsúlyt" - mondta az olasz főpap külföldi újságírók előtt.

A Kultúra Pápai Tanácsának elnöke elmondta, hogy őt nevezték ki az expo szentszéki főmegbízottjának. A pavilonban, amely a francia pavilon mellett áll majd, Gianfranco Ravasi olyan vatikáni múzeumokban található műveket - például az utolsó vacsorát vagy a kenyérszaporítást ábrázoló képeket - akar bemutatni, amelyek kapcsolódnak a kiállítás témájához.

Ravasi elmondta azt is, hogy a Vatikán részt vesz a decemberi Torinói Nemzetközi Könyvszalonon is.

A bíboros, a Cortile dei Gentili néven XVI. Benedek pápa által létrehozott, hívők és nem hívők közötti párbeszéd népszerűsítője bejelentette, hogy Prága, Varsó, Párizs és Mexikóváros után újabb hasonló tanácskozásokat tartanak egyebek mellett Berlinben, Rómában és jövőre Assisiben, amelyekre televíziós szakembereket várnak. (A fórum elnevezése a jeruzsálemi régi templom udvarára utal, ahová a nem hívők nyertek bebocsáttatást.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×