eur:
389
usd:
361.61
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A Google leveszi a halott gyermek képét térképszolgáltatásáról

A Google bejelentette, hogy leveszi a gyermekholttestet ábrázoló műholdas képet az általa fejlesztett ingyenes internetes térképszolgáltatás felületéről.

A gyermeket 2009-ben ölték meg egy San Francisco közeli vasútvonal mentén.

A gyermek édesapja, Jose Barrera a hét elején egy helyi televíziónak elmondta, hogy a múlt héten vette észre a Google keresőjében azt a képet, amelyen szerinte 2009-ben lelőtt fia, az akkor 14 éves Kevin holtteste látható madártávlatból, amint - feltehetően - éppen helyszínelők állják körül a vasúti sínek mellett.
"Amikor a fotóra nézek, úgy érzem, mintha ez az egész tegnap történt volna" - mondta a férfi a Richmond és San Pablo közötti vonatszakaszon történt gyilkosságra utalva, amelynek körülményei máig tisztázatlanok.

Barrera a fia iránti tiszteletből a kép eltávolítását követelte.

A Google közölte, hogy törekszik minél gyakrabban frissíteni műholdfelvételeit. A cég 2007-ben elindított Street View utcanéző szolgáltatása révén ma már arra is van lehetőség, hogy testközelből egész környékeket járjunk be virtuálisan. A házakról, autókról, biciklikről vagy éppen hómobilokról készített közeli fotók miatt korábban számos adatvédelmi aggály merült már fel, műholdas panorámafelvétel miatt azonban korábban még senki nem tett panaszt.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×