eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megölték az al-Kaida egyik főnökét

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni szárnya egy internetes közleményben megerősítette, hogy elesett az egyik katonai vezetőjük - közölte helyi idő szerint szombaton az iszlamista szélsőségesek honlapjait figyelő SITE amerikai szervezet.

A Kajed al-Dahab nevű férfit egy amerikai pilóta nélküli repülőgépről lőtték agyon több társával együtt a Beida tartományban lévő Manaszéban augusztus 30-án. Az Arab-félszigeti al-Kaida (AQPA) azzal fenyegetőzött, hogy a halála még több muzulmánt fog arra késztetni, hogy részt vegyen az Egyesült Államok elleni szent háborúban, a dzsihádban, és azt állította, hogy a saría (iszlám törvénykezés) elleni harc csak "még több gyűlöletet és haragot" szít az amerikaiakkal szemben.

Egy helyi vezető szerint al-Dahad lett az al-Kaida legfontosabb főnöke a tartományban, miután a testvére, Tárik elesett 2012-ben. A terrorszervezet jemeni ágát a legveszélyesebbek között tartják számon.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×