eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Obama még nem döntött a katonai támadásról

Még nem hozott döntést a Szíria elleni katonai csapásról az amerikai elnök. Barack Obama a PBS amerikai közszolgálati televíziónak ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a korlátozott akció célja Damaszkusz elrettentése lenne attól, hogy a jövőben ismét vegyi fegyvereket vessen be.

Az amerikai elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazása nélküli katonai fellépést a nemzetbiztonsági okok mellett azzal indokolta: érvényt kell szerezni a vegyi fegyverek bevetését tiltó nemzetközi normáknak. Hangsúlyozta, hogy Washington a bizonyítékok megvizsgálása után arról győződött meg, hogy a szíriai kormány felelős a Damaszkusz elővárosai ellen a múlt héten elkövetett vegyifegyver-támadásért, és ezért felelősségre kell vonni.

Az eddigi értesülések szerint az amerikai kormányzat ma tájékoztatja a kongresszus vezetőit a szíriai helyzetről. A brit parlament szintén ma tárgyal az ügyről. Oroszország ellenzése miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa tegnap nem tűzte napirendjére a beavatkozásra lehetőséget adó brit határozattervezetet. A világszervezet ellenőrei a tervek szerint vasárnapig még folytatják a vizsgálatokat Szíriában.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×