eur:
390.65
usd:
364.47
bux:
68302.99
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Muzulmán Testvériség mozgósít

Mozgósította híveit a megbuktatott elnök, Mohamed Murszi mellett kiálló iszlamista Muzulmán Testvériség, miután ismertté vált, hogy a hatóságok a Murszi-támogatók kairói tiltakozó táborainak felszámolására készülnek.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség hétfő hajnali jelentése szerint a szervezet felszólította aktivistáit, illetve a hatalmától megfosztott elnök támogatóit, hogy az ország különböző részeiből utazzanak Kairóba. A Muzulmán Testvériség arra készül, hogy hétfőtől újabb tiltakozó akciókat szervez - a többi között az egyiptomi főváros központjában lévő Tahrír téren - a hadsereg ellen.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió arról számolt be, hogy a biztonsági erők - egyelőre legalábbis - nem kívánnak erőszakot alkalmazni Murszi hívei, illetve táboraik ellen. Ezért a televízió szerint első lépésben azt határozták el, hogy a tiltakozó táborokat blokád alá helyezik. Egy másik arab forrás közlése szerint a tiltakozásoknak vérontás nélkül akarnak véget vetni, a terv megvalósítása viszont akár három hónapig is eltarthat.

Az iszlamisták azt követelik, hogy helyezzék vissza hivatalába a július 3-án megbuktatott Mohamed Murszit. Azt hangoztatják, hogy mindaddig folytatják tiltakozó akcióikat, amíg ez nem történik meg. Az egyiptomi hatóságok ugyanakkor azt remélik, hogy a tiltakozók elszántsága hamarosan alábbhagy.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×