eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Kiürítették a lahori amerikai konzulátust

Terrorfenyegetés miatt kiürítették az amerikai konzulátust a pakisztáni Lahor városban. Az amerikai külügyminisztérium arra kérte az országba utazó állampolgárokat, hogy halasszák el útjukat.

A CNN hírtelevízió értesülése szerint a lahori konzulátuson dolgozó amerikai diplomaták Iszlámábádba utaztak. Egy külügyi illetékes azt mondta, hogy a minisztérium elővigyázatosságból kényszerült erre a lépésre, mert az a számos külföldi és pakisztáni terrorszervezet, amely folyamatosan követ el támadásokat az országban, állandó fenyegetést jelent az amerikai állampolgárokra nézve. Mindazonáltal az intézkedés nincs összefüggésben a mintegy húsz közel-keleti és észak-afrikai iszlám országban működő amerikai diplomáciai külképviselet közelmúltbeli ideiglenes bezárásával - tette hozzá.

A konzulátus a muzulmán íd al-fitr ünnep idején, egészen vasárnapig mindenképpen zárva lesz, de újbóli kinyitásának napját még nem jelölték ki.

Meghan Gregonis, az iszlámábádi amerikai nagykövetség szóvivője ehhez annyit tett hozzá, hogy a fenyegetettség, amelyet az Egyesült Államok észlel, kifejezetten a lahori konzulátusra vonatkozik.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×