eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

A világ legerősebb emelődaruját építik

A világ legerősebb - 6400 tonna emelési kapacitással bíró - daruját építi az észak-kínai Sanhszi tartomány egyik vállalata.

A nehézgépeket gyártó Taiyuan Heavy Machinery Group Co., Ltd közleménye szerint a szuperdaru, amely önmagában több mint háromezer tonnát nyom, 6400 tonnát képes felemelni 120 méter magasra. A világ jelenlegi legnagyobb darui legfeljebb 1200 tonnát tudnak felemelni.

A szuperdarut két részre lehet szedni és a darabok különállóan is működtethetőek: egyenként 3200 tonna felemelésére képesek.

Az 1950-ben alapított vállalat volt az első nehézgépeket gyártó cég, amelyet a Kínai Népköztársaság hozott létre. Az elmúlt években a vállalat termékeit számos országba és régióba exportálták, köztük Észak- és Dél-Amerikába, Ausztráliába, Dél-Afrikába, Oroszországba, Nyugat-Európába, Délkelet-Ázsiába és Indiába.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×