eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pokolgépes merényletsorozat rázta meg Irakot

Tizenkét gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel hétfő reggel Irak különböző részein, és legalább 44 ember halálát okozta, főleg síiták lakta területeken - közölték egészségügyi források és a rendőrség. A tájékoztatás szerint a robbanásokban 110-en megsebesültek.

A merényletek közül legalább nyolc történt a fővárosban, kettő Kút városában, Bagdadtól 150 kilométerre délkeletre, egy pedig Mahmúdíjában, amely 30 kilométerre délre van Bagdadtól.

A fővárosban piacokon és nagyobb parkolókban állították le a robbanószerrel megrakott autókat. A legsúlyosabb bagdadi merényletek Szadrváros negyedben történtek, ahol két robbanás kilenc ember halálát okozta, 33-an pedig megsebesültek.

Az év eleje óta már csaknem 4 ezer embert öltek meg Irakban egy olyan szervezet szerint, amely kifejezetten a merényleteket veszi számba. Csak júliusban eddig már 810 halálos áldozatuk volt azoknak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×