eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Elképesztő ékszerrablás Cannes-ban

Negyvenmillió euró (11,8 milliárd forint) értékben rabolt el ékszert egy fegyveres vasárnap délelőtt a dél-franciaországi Cannes egyik luxushoteljéből - közölte a rendőrség.

Az ismeretlen tettes az ékszerekkel teli táskát a dubaji Leviev ékszerház kiállításáról vitte el a francia Riviéra egyik legismertebb szállodájából, a Carltonból. Az első vizsgálatok szerint a kézitáska tartalmának értéke mintegy 40 millió euróra (11,8 milliárd forintra) becsülhető.

A France Info hírrádió tudósítása szerint fél 12-kor egy fegyveres álarcos lépett be a hotel egyik különtermében rendezett kiállításra, majd gyalog távozott a Croisette-en az ékszerekkel teli táskával.

Az első vizsgálatok szerint a biztonsági intézkedések hiánya miatt történhetett ekkora értékű ékszerrablás fényes nappal. A cannes-i rendőrség ugyanis nem is tudott arról, hogy a Hotel Carltonban ékszerkiállítást rendeznek.

Az ügyben a nizzai bűnügyi rendőrség indított eljárást, a szálloda igazgatósága nem kívánta kommentálni a történteket.

A májusi cannes-i filmfesztivál alatt hasonló bűncselekmény történt, ugyancsak egy luxushotelben. Akkor az egyik szoba páncélszekrényéből tűntek el másfél millió euró (446 millió forint) értékben ékszerek. A szoba bérlője a Chopard luxuscikkeket gyártő cég egyik munkatársnője volt, akinél a vörös szőnyeges bevonulásokon a filmsztárok által viselt ékszerek voltak.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×