INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Nem bírnak az esővel Kínában

InfoRádió / MTI
Egy hét alatt 11 ember halt meg a heves esőzések, áradások következtén északnyugat-Kínában, ahol több mint félmillió ember szenved a mostoha időjárástól - jelentette helyi forrásokra hivatkozva a Hszinhua hírügynökség kedden.

Az első felmérés szerint az anyagi kár 1 milliárd 750 millió jüan (63,8 milliárd forint). A beszámolók kiemelik a Senhszi tartománybeli Jan'an várost, ahol csaknem ezer épület dőlt romba és 1100 rongálódott meg. Hat autóút és 96 vidéki út vált járhatatlanná, az áradások 71 hidat romboltak le. A régióban csütörtökre és péntekre is esőt jósoltak.

A szintén északnyugati Kanszu tartományban, amelynek középső részén hétfőn földrengés okozta közel száz ember halálát, más térségekben a rekordmennyiségű csapadék miatti földcsuszamlások, hegyomlások okoznak gondot.

Vasárnap óta legalább 19 vasúti szerelvény kényszerült veszteglésre, míg ötnek módosították az útvonalát. A sáros, sziklás törmelék sok helyütt megrongálta a vágányokat, akadályt képezett a vasúti pályán. A tartományi kormányzat több mint háromezer embert küldött ki a veszélyeztetett szakaszok ellenőrzésére.

A címlapról ajánljuk