eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarország megvédését kérte diplomatáitól a lengyel külügyminiszter

A lengyel külügyminiszter egyebek között azt kérte diplomatáitól, hogy "védjék meg a magyar partnereket az igazságtalan támadásoktól". Radoslaw Sikorski erről hétfőn beszélt Varsóban, a lengyel nagykövetek éves értekezletén.

A miniszter felszólította a nagyköveteket, hogy tegyék ismertté a világban a lengyel történelmet, a Lengyelország átalakításában elért sikereket, és lépjenek fel a kereszténység védelmében. Sikorski kitért arra is, hogy a diplomaták szenteljenek nagy figyelmet a visegrádi csoport országainak, és "védjék meg magyar partnereiket az igazságtalan támadásoktól" - jelentette a PAP lengyel hírügynökség.

A nagyköveti értekezlet a 2013-as és 2014-es diplomáciai feladatokkal, az Európai Unió helyzetével és Közép-Európa kérdéseivel foglalkozik.

Ami az unió helyzetét illeti, Sikorski kijelentette: "nem kell szeretnünk a kontinenst, de bízni kell Európában". Nem szabad megijedni azoktól az állításoktól, amelyek szerint Európa az összeomlás küszöbén áll - tette hozzá a miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×