eur:
390.04
usd:
364.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Dél-Afrikában tárgyalt Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az elmúlt héten látogatást tett a Dél-afrikai Köztársaságban. Útjának fő célja a sokezres dél-afrikai magyar diaszpórával való kapcsolatok további erősítése, nemzeti identitásuk megőrzésének segítése, valamint a kormány nemzetpolitikai céljainak, konkrét intézkedéseinek megismertetése, különös tekintettel az állampolgársági törvény nyújtotta lehetőségekre - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte, Semjén Zsolt felkereste a Dél-afrikai Magyar Szövetség Pretoria és Johannesburg közelében lévő központját, ahol előadást tartott. Fokvárosban találkozott a Western Cape tartományi magyarság képviselőivel. Stellenbosch városában megbeszélést folytatott Andre Pelser fokvárosi és Tóth László durbani tiszteletbeli konzullal. A miniszterelnök-helyettes a pretoriai nagykövetségen és Fokvárosban is állampolgársági eskütételeken vett részt.

A Magyarország és a Dél-afrikai Köztársaság között hosszú idő óta legmagasabb szintű látogatás jó alkalmat biztosított a kétoldalú együttműködés áttekintésére is - tette hozzá Havasi Bertalan. Ismertetése szerint Semjén Zsoltot fogadta Max Sisulu, a dél-afrikai parlament elnöke. Tárgyalásokat folytatott az elmúlt évben Budapesten járt Marius Fransman külügyminiszter-helyettessel, a kormánypárt Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) Western Cape tartományi elnökével. A találkozón a politikai, társadalmi és gazdasági élet több befolyásos személyisége is jelen volt.

A miniszterelnök-helyettest fogadta Western Cape tartomány ügyvezető miniszterelnöke, Donald Grant oktatási miniszter, valamint Albert Fritz szociális ügyi és fejlesztési miniszter. A megbeszélésen kiemelt hangsúlyt kapott az oktatási és vízgazdálkodási, valamint a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok kiépítése az ellenzéki Demokratikus Szövetség (DA) által irányított tartománnyal - áll a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének közleményében.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×